Sunday, March 13, 2011

kalau siape cakap jadik anak pompuan tunggal best . meh aku terajang .

Posted by ainil fatieha at 11:26 PM
haha . tak mudah kan tajuk entry . ganas . garang . uhh . saje je letak tajuk begitu sebab ketidak rasionalan hati dan fikiran sekarang . so siape yang cakap jadik anak pompuan sorang beshh ? mungkin kalau time kecik kecik betol lah . memang besh bangat dong . kau cakap je nak ape . name it okay . for sure kau dapat . barbie doll ? gown ? stationery pink baru walaupun ade lagi yang non hado gunenye . yups . tapi tuh semua waktu kindergarten okay . honestly . bile kau makin besar . semuenye tak besh . semue ? hurm sesetengah mungkin .

bile kau da dari kecik duk goyang kaki request ape ape leh dapat . kau akan jadik culture shock okay bile kau besar kau kene berusahe nk dapat ape ape . i m damn serious gile kay . saye da rase . mule mule kau akan rase seronok sebab kau boleh hentam shopping dengan duit yang kau ade . tapi lame lame kau akan sedar banyak lagi mende yang duit tuh lagi penting nak gune . keinginan kau terhad dowh . kau xdek kakak or adik pompuan yang leh like baju mu baju ku jue . or pinjam heel ni then terus buat harte . ta dek k . all the thing u want . u must earn it urself . kadang kadang rase iri dowh tgk abang abang tukar baju macam tu je .

semue keje rumah kau mesti pandai buat dowh . bile saye cakap semua its mean semua okay . list down *drum roll* bangun pagi harus lah masak ape ape kalo mak tak masak untuk perot nage abang abang . then sapu rumah . basuh kain . idai kain . lipat kain . masak . buat air . and the list goes on smpai kau siap semua . kadang kadang saye tak terbuat semua okay . penat . letih . ucapan terima kasih ? kadang kadang je . tu pun bile saye mintak mereka mereka ucap tengs kat saye . kalau tak . da name pun anak pompuan kan . buat ape berterima kasih . memang keje kau . lagi perit bile kau jadik anak pompuan sorang kay .i mean it . everything is on u . kalo raye . tanye lah siape paling last tido . 4 5 pagi sebab susun atur rumah and lap bunge sebatang demi sebatang kalau bukan saye .

anak pompuan sorang macam saye susah nak dapatkan kepercayaan kot . all my brothers lepas spm je terus amek lesen . but 4 me . hurmmm . sampaikan akhir tahun lepas saye putus harapan baru dorang bagi amek lesen kerete . tapi tu pun smpai lulus statik sahaje . smpai ke hari ni . lesen L saye da epired da pun . tapi mereke mereke buat tak endah pun saye nk amek test . takpe da biase (": and FYI baru semalam saye dapat keluar bandar berjoli joli dengan kawan kawan saye. itu pun setelah menerima se das due halwe telinge . anak lelaki keluar tak balik balik pun tak pe kan . am i rite ?

kenape saye tulis semua ni kat sini . ntah la . melepas kan rase hati yang terbuku kot . macam tadi . saye tetido depan tb lepas siap melipat segunung tinggi kain . mak balik and there she goes "pot pet pot pet" . like i do nothing in this house . pade hal afik tido lame nak mampos tak buat ape ape . tak kene pun . sebab die pandai . tak tido time mak nak balik . farid yang bangun tido klo sebelas pun tak kene . jadi tak salah kan saye rase "urghhh kecewe " .

yeahh im dissapointed . bile saye merungut penat . ta dek orang pun pecaye . takdek orang . sekarang penat mental melebihi penat fizikal . sepanjang mase nih . beginilah saye . saye tak pernah membebel , becakap , meluahkan pade sape sape pun . kene marah . saye diam . kene bebel . saye diam . paling kurang pun saye merajuk . kalo dulu time kecik kecik kene marah saye akan masuk bilik campak semua barang sambil ngongoi kuat kuat .kasik org dengar la konon . suruh org pujuk . tp bile besar ni . tadek mkne lahh . buat sepah kau kemas sendirik . kau mengadu orang memang leh paham dengar .

saye pun tahu . membesarkan anak perempuan seorang lebih susah dari mengawal lembu sekandang . saye tak nafikan pun . sebab tu saye tak pernah berbunyik pade mak abah saye tentang segale ketidak puas hatian saye . saye tahu mereka hanya ingin yang terbaik untuk saye . untuk saye belajar semuenye agar saye semakin tabah apabila mereka melepaskan saye pergi nanti . kakak sayang mak ngan abah ("": no matter what .

hidup anak perempuan sorang tak lah sekacak yang disangke (: but itulah hidup rite . tak semua mende memihak pade kite . tapi satu je kite kene ingat . anak perempuan sorang memang lebih disayangi berbanding yang lain . haha .

ps : senyum tak perlu kata apa apa (:

0 comments:

Post a Comment

 

my life my style Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei