Wednesday, August 24, 2011

tak macam da lame gile .

Posted by ainil fatieha at 1:56 AM 0 comments
heee . tak macam da lame gile kan aku tak hapdate blog nih . ( sebut cantik sikit lame tu bukan lemmm okeh) ngee . so biasenye kalo aku tak hapdate tuh kenape ek ? mestilah aku verase mcm aku bz kan . kalah rosmah kau . kelas gitu . ekceli aku ni da lame gile ade kat rumah manis rumah aku . bile aku kat rumah aku memang jarang la update . sebab aku rase macam banyak lagi keje bermanafaat yang lain yang aku boleh buat . hee . aku la rase ( okay ayat cover ) ye ! sebenarnye aku malas weh nk update bagai kalo kat umah . so kenape kah aku update sekarang ? sebab nye aku kat sekolah ni . SEKOLAH . tempat aku selalu bertape selame 5 ari dari setaun yang lepas . aku tengah PBS la . bile pbs kite rase ape ? rase bosannn . HAHA . biase kalau aku buat sorang aku bosan lah . tapi buat ngn kawan pun aku bosan gak . memang jenis kot aku nih ;p

my recent ramadhan time 

ramadhan tahun ni mestilah lebih hangat dari biase . minggu kedua lagi aku da chow dari lipis tuh . heaven uuu . puase kat rumah memang la best . so aku malas nk gebang banyak lah pasal ramadhan kat sini . korang pun tau kan perasan perantau dapat puase kat rumah . sendirik mau ingat lah . heee . best kan ?

my incoming raye things


dam dam dum mercun berdentum ! semaraklah hari raya ini tahun ! wahhh . gitu kau . kelas nyahh . lebih kurang lagi lapan ari kan kite nak raye . so preparation raye kali ni tadek lah hebakk mane . ade lah selai due baju raye . gitu lahhh . konon kau ! sebenarnye aku ni kan boros orang nye . suke betul lah aku kalo dapat menderma dekat mall mall itu . aku rase macam da banyak kali gile kot aku pg shopping raye . tapi ade je mende tak dapat . hee . so aku akan keep pergi pergi pergi dan pergi lagi smpai aku puas . biskut raye pun memang dari dulu mak aku ajar buat sendirik . beli beli pun ade lah . tu pun mak aku la . keje aku ? makan (: lagu raye da hebakk gile kan main kat radio radio . aku suke gile okeh . baru lah ade feel gitu nak raye . kan ?  oh tahun ni along aku raye pertame kat belah aku dulu . heaven ! meriaahhh kot . tema raye kiteorang tahun ni pepel gitu . tapi aku rase mcm ramai gile pulak tema pepel . lantoks . hee.

my love story


kadang kadang dalam hidup ni kite akan lebih menghargai seseorang lepas kite tahu kite akan kehilangan kan ?

" Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. " ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...."












Monday, August 15, 2011

bahagia horay horay .

Posted by ainil fatieha at 6:42 AM 0 comments
eh korang perasan tak  lagu raye da start main ekat radioo . heeee . kita da nak raye . suke !

~cinta itu ketawa dan air mata~

Wednesday, August 3, 2011

tabiat dan tebiat bulan puase ^^,

Posted by ainil fatieha at 8:50 AM 0 comments
hari ni da masuk hari ke dua kite puase kan . harap harap puase kite diterima dan diberkati oleh Allah s.w.t .
amin . tabiat dan tebiat di bulan puase . HAHA . jom cekidaut .

tabiat adik aku

disebabkan die ni anak paling bongsu dalam famili so die tak penah berpisah jauh dari mak abah aku . kire memang tempat die bawah ketiak mak ayah aku lah . means jugak die tak pernah lah nak puase jauh dari mak aku . means lagi memang time berbuke die akan dapat makan masakan air tangan mak yang memang sedap gile. dan di sebabkan itu . tabiat die bulan puase, nak masuk je time time berbuke macam tu die akan update kat aku mak masak ape aritu . HAHA . tak ke macam tuttt je namenye . macam die mesej aku petang tadi semate-mate list menu je ' ikan masak merah . ketam masak ape tah . murtabak . air tebu ngan cendol ' tak ke rase nak menangis aje ? die memang lah !!! HAHA .

tabiat aku

aku malas la nak cakap . aku memang ade satu tabiat yang memang rumet aku pun da  masak pun. penyakit emosi aku kalau malam 1st ramadhan memang kronik . da empat kali aku sambut malam pertame ramadhan kat sini . dan empat kali tu jugak aku akan tacing . serabai . homesick and last last aku menangis . HOHO . aku pun tak tahu kenape. memang tabiat da . first aku akan rindu mak ngn abah aku . then aku rindu seseorang yang da lame tinggal aku . mak sedare aku . pengasuh aku time kcik . arwah mak ngah . aku selalu ingat pesan abah ' orang yang da tadek akan lawat kite bile datang bulan ramadhan'  dan setiap kali ramadhan aku akan teringat dan berharap . maybe sebab tu la aku cepat tacing kot bulan puase . rumet aku kalo malam 1st ramadhan tu memang da sedia maklum lah . HAHA .

ni pulak TEBIAT !

hehe . sebelum start puase aritu aku dengan rumet dengan del dengan baby da membuang tebiat kat kl . HAHA . its shopping time . best weh . sini sane ade sales . aku malas cakap banyak lah . korang fikir senirik betapa best nye 3 ari weekend aritu . menyanggup pg tido hotel city tel ekspress kat chow kit tuh . hotel tu siyes best . aku suke . yang tak best nye die dekat lorong haji taib . jadik senirik mau ingat lah . dengan 130 per day . aku cukup puas hati . kawan kawan aku pun suke gile . 3 ari berjalan buat lenguh kaki ni tak hilang tauu . paling sadis kiteorg dapat surat cinta akta 174 sebab miss kelas bm ari jumaat . HAHA . ingat aku kesah ? wahh . berlagak diva gitu . ouch !!

macam bosan pulak entry tadek gamba .nanti lah kalau aku da rajen upload gamba kl aritu aku paste balik kat sini k . aku tak la rajin nak upload gamba secepat mungkin semate mate nak perasan cute  masuk dalam blog .HEHE .

hehe . jadik entry ni supposed untuk semalam tapi aku baru post arini sebab baru masuk gambauu . mari kite tengok gmba kite tawan tawan .

on the way pg kl menaiki tranasional bus ekspress 

our bilik hotel yang macam best best gitu . kat belakang datin datin bersiap hokeh.

day 1st lunch at subway tepi sogo . sebab shopping punye pasal lunch 4 lebih . lapar tau !

aku tergolong dalam golongan yang senyum sampai telinga kalo ade makanan . nyummmm .

da lepas makan konfem kene tunjuk muke puas .

lunch 2nd day : domino midvalley. senyum lagi . makan lagi . heaven !

menyempat sambil tunggu ktm dekat mid.anyonyo.

what a suprise . dorang semua sangat cute bile buat seprais bufday aku . tacinggg !

me wif the cute cakes . tengs korangggg , sumpah tacing !

hehe . so memang besh gile kot spending time dengan korang weekend lepas . penat renyah semua tak rase kot . best gile ah . next year kite pg 6 malam pulak . HAHA . tengs korang .

jadi ape kaitan antare tabiat di bulan ramdhan dengan kl dengan shopping dengan birthday . entah . aku memang suke merapu . HAHA . so kepade semua selamat menyambut ramadhan . semoge korang korang dirahmati semuanye . amin (:

tu kang ade lah tu yang cakap kate shopping tapi tak tunjuk pun barang shopping . sembang kosong je dalam blog . HAHA . tanak lah . nanti awak awak jeles pulak . HEHE . papai semua ^^,

Saturday, July 23, 2011

silence .

Posted by ainil fatieha at 12:35 AM 0 comments
have u ever feel your heart is showing all the sign that u have falling in love ?
have u ever feel that u cant imagine being with somebody else other than him ?
have u ever feel that u have become emotionally attached to him ?
and have u ever feel that u feel special whenever he admit his love towards u ?

and the thing that u feel tell u that this is not crush but this is true love ?

but ! sadly u are just another fling to him .

u are just one of his crush
u are just one that he feel comfortable with
u are just the one he attracted physically maybe

worst more .

u are just another person
u are just not that special
u are just an option

so . i m not just and option . get real . now i know what u capability of . and u will know mine too .  ape nak jadik jadik lah . i have enough .

Thursday, July 21, 2011

the lazy day . boleh ?

Posted by ainil fatieha at 11:43 PM 0 comments
Today I don’t feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don’t feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
Cus today I swear I’m not doing anything 

malas . boleh macam tuh ? hari ni memang whole day tarak kelas mehh . so memang rekod nyah , aku tido bangun pukul 1.18 petang . boleh ? HAHA . tapi ekceli semalam lambat kot aku tido. dalam 3 lebih jugak lah . berborak. borak borak dengan classmate aku . kalo aku tak borak pun semalam banyak mende sangat aku pikir sampai sekarang nak tido pun macam susah susah jugak . so arini disebabkan aku bangun pun da lambat , aku jadik malas nak buat ape ape pun . tadi pun aku mandi dalam kul 2 macam tu . HAHA . tak lah lame sangat kan . cool ape . lagi pun memang tadek ape ape kot boleh buat kat sini . hailah . terase jugak macam nak balik umah . tapi aku baru je balik weekend lepas . ngeh ngeh ngeh . aku nak pujuk rumet pg kl . hek hek hek . aci tak . pergi sambut anniversari hari rumet kiteorang yang ke 3 tahun . sweet gitu . dalam malas malas ni aku ade list of wish nk hidang . rolling drum .

14 julai 2011 - happy anniversary rumet . tak sangke da 3 tahun kite duk bersame . despite of awak alim kite kurang , tudung awak besar kite punye tecik , awak gelak sopan kite pulak kuat , awak pendiam kite penghuru hare , awak penyabar kite tak sabar . at last it had been 3 years and i m so glad to be ur rumet . hope u too . love !

15julai 2011 - happy 32th anniversary to both super mom and great dad . terima kasih sebab da kawen and bagi kakak satu femeli yang bahagia sangat . bagi abang abang yang sangat lah errrrrrrrr . HAHA . bersyukur sebab lahir sebagai anak mak ngn abah . selamat meneruskan percintaan kalian yang penuh inspirasi buat anak kalian nih (:

terima kasih kerana memberi aku rase keseorangan itu kembali . aku redha andai ini takdirNya .




Wednesday, July 20, 2011

penantian .

Posted by ainil fatieha at 7:36 AM 0 comments
Bulan dengarkan lantunku
bintang temanilah aku
terangi gelap malamku

Aku ingin engkau tahu
ku kan selalu menunggu
hilangkan rasa letihku

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku

Dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku

Hanya dirimu ...
beri malamku yang menghiasi jiwa
yang rapuh
terlalu merindumu
hoo oo ooo....

Bila nanti kau mengerti
kumohon terangi aku .....

Dalam hatiku
ingatkan aku
untuk menahan rasa hati lelahku
yang slalu ...
rindukan tawamu dalam hatiku
ingkatkan aku ku kan tetap menantimu
hingga hati it.


kenapa macam ni ye akhir sebuah cerite . janganlah . saye da tak kuat lah . sampai bile ni ?

rabu kurang huruf

Posted by ainil fatieha at 5:33 AM 0 comments
 

my life my style Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei