Saturday, February 19, 2011

tak sabar tak sabar ! ouh !

Posted by ainil fatieha at 10:40 PM
 nampak gambau penyu tuh ? see ? see ? da obvious kot ape yang buat saye tak sabar nih . dalam two weeks more , saye akan berade di kuala terengganu okay. i ll be having my SBE there kat sekolah kebangsaan kompleks gong badak . saye tak tahu pun exactly mane location sekolah tu . but menurut si tue kak imah ni . sek tu dalam bandar la kot . haha . bakal stay kat umah kak imah for one week wif cinta cinta hati semua .

kenape terengganu ? sebelum ni saye lebih prefer buat kat rumah aje . sayang rumah sgt la konon an . haha . ni mase untuk pegi tengok tempat org. pernah la pg holiday kat terengganu . tp da lame la . waktu tu form 5 kot . tak pasti . mak and abah pun da kasik green light and macam biase " duk umah orang sopan sopan ta mau sombong sombong " baik mak !! haha .

 kak imah sedikit tue tuh ade tanye nak pg mane bile da kat terengganu nanti . bawak je la ke mane mane pun kak oi . ai ikot aje . u kan tuan rumah . tapi saye duk gigih la menggoogle tempat tempat best kat sni . see da pic . ehsan pak cik google la tuh .

 orang cakap makanan makanan kat terengganu ni memg style abes lahh . craving siyot . okay kak imah . ni ai da listdown k nak makan ape . keropok ! for sure la an . nasik dagang . ketupat sotong . sata . and bla bla bla . pendek kate semua pic yang ai tepek kat sini ai nak makan ye nox . haha .*tamak makanan*

 errr . nasi dagang . ekceli saye bukan lah minat sangat nasik dagang ni . tapi aritu time raye pg raye umah mak jang . kakak ipar mak . pergh ! nasik dagang die memg tak kasik can lahh . meruntun segale derie rase nih . tapi tu jela sekali makan sik dagang betol betol sedap . hope ade yang kat tganu leh lawan la nasik dagang mak jang saye . haha .

 laksam ! okay laksam ni feveret si manis adedel . die pun sekali lah pbs kat tganu nih . laksam paling best penah makan laksam kak cik sik kukus . mengancam . pun waktu jamuan raye maktab taun lepas . nyumies !

 sata ! memg satu lagi makanan yang tak kasik can lahh . lagi satu yang both adedel ngn abiby suke . hehe . tapi bby ta buat sekali pbs nih . die buat kat kelantan jep . pak cik ayub tak kasi . xpe bb . nanti ai belikan u oley oley key . not soley soley abi huwairoh . haha .

 this is otak otak . kate my aiman . otak otak kat terangganu sedap bangat . banyak ikan lah . semalam die cite pun saye da mcm tliur liur . haha *mmg suke makan an* so kalo tak sesedap awak cite . siap ah ! haha .

 ketupat sotong . arghh . craving for more . penah makan jugaklah . okay ini makanan payah sangat nak dapat okey . memg payah sangat . my mak aritu nak buat tapi ta dek sotong besar besar . sotong kalo kecik wat mende ni memg batal lah . *nafsu besar* . kat sane nanti akan ku carik jugak kamu cik sotong ! ngeee ~.~

 then my mak pun da bising bising suruh carikan sutera terengganu . haha .baik mak . anakmu menurut perintah . abah lak tak request ape ape . tapi i ll buy him something for sure . wut eva it is .tak penting . yang penting both of them happy n i ll be happy t0o ^.^

so . tengs to pak cik google for all those pic . da memg rase tak sabar lah ni nak g tganu . oh . my aiman pun org terengganu cume die perasan lebih sikit la selalu mengaku orang kelantan . hahaha . poyoss . but still heart u bebeh ! ai nk g terengganu ni . u nak ape ape tak ? ta yah la kan . u beli je sendirik . hahaha .

0 comments:

Post a Comment

 

my life my style Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei