Wednesday, August 3, 2011

tabiat dan tebiat bulan puase ^^,

Posted by ainil fatieha at 8:50 AM
hari ni da masuk hari ke dua kite puase kan . harap harap puase kite diterima dan diberkati oleh Allah s.w.t .
amin . tabiat dan tebiat di bulan puase . HAHA . jom cekidaut .

tabiat adik aku

disebabkan die ni anak paling bongsu dalam famili so die tak penah berpisah jauh dari mak abah aku . kire memang tempat die bawah ketiak mak ayah aku lah . means jugak die tak pernah lah nak puase jauh dari mak aku . means lagi memang time berbuke die akan dapat makan masakan air tangan mak yang memang sedap gile. dan di sebabkan itu . tabiat die bulan puase, nak masuk je time time berbuke macam tu die akan update kat aku mak masak ape aritu . HAHA . tak ke macam tuttt je namenye . macam die mesej aku petang tadi semate-mate list menu je ' ikan masak merah . ketam masak ape tah . murtabak . air tebu ngan cendol ' tak ke rase nak menangis aje ? die memang lah !!! HAHA .

tabiat aku

aku malas la nak cakap . aku memang ade satu tabiat yang memang rumet aku pun da  masak pun. penyakit emosi aku kalau malam 1st ramadhan memang kronik . da empat kali aku sambut malam pertame ramadhan kat sini . dan empat kali tu jugak aku akan tacing . serabai . homesick and last last aku menangis . HOHO . aku pun tak tahu kenape. memang tabiat da . first aku akan rindu mak ngn abah aku . then aku rindu seseorang yang da lame tinggal aku . mak sedare aku . pengasuh aku time kcik . arwah mak ngah . aku selalu ingat pesan abah ' orang yang da tadek akan lawat kite bile datang bulan ramadhan'  dan setiap kali ramadhan aku akan teringat dan berharap . maybe sebab tu la aku cepat tacing kot bulan puase . rumet aku kalo malam 1st ramadhan tu memang da sedia maklum lah . HAHA .

ni pulak TEBIAT !

hehe . sebelum start puase aritu aku dengan rumet dengan del dengan baby da membuang tebiat kat kl . HAHA . its shopping time . best weh . sini sane ade sales . aku malas cakap banyak lah . korang fikir senirik betapa best nye 3 ari weekend aritu . menyanggup pg tido hotel city tel ekspress kat chow kit tuh . hotel tu siyes best . aku suke . yang tak best nye die dekat lorong haji taib . jadik senirik mau ingat lah . dengan 130 per day . aku cukup puas hati . kawan kawan aku pun suke gile . 3 ari berjalan buat lenguh kaki ni tak hilang tauu . paling sadis kiteorg dapat surat cinta akta 174 sebab miss kelas bm ari jumaat . HAHA . ingat aku kesah ? wahh . berlagak diva gitu . ouch !!

macam bosan pulak entry tadek gamba .nanti lah kalau aku da rajen upload gamba kl aritu aku paste balik kat sini k . aku tak la rajin nak upload gamba secepat mungkin semate mate nak perasan cute  masuk dalam blog .HEHE .

hehe . jadik entry ni supposed untuk semalam tapi aku baru post arini sebab baru masuk gambauu . mari kite tengok gmba kite tawan tawan .

on the way pg kl menaiki tranasional bus ekspress 

our bilik hotel yang macam best best gitu . kat belakang datin datin bersiap hokeh.

day 1st lunch at subway tepi sogo . sebab shopping punye pasal lunch 4 lebih . lapar tau !

aku tergolong dalam golongan yang senyum sampai telinga kalo ade makanan . nyummmm .

da lepas makan konfem kene tunjuk muke puas .

lunch 2nd day : domino midvalley. senyum lagi . makan lagi . heaven !

menyempat sambil tunggu ktm dekat mid.anyonyo.

what a suprise . dorang semua sangat cute bile buat seprais bufday aku . tacinggg !

me wif the cute cakes . tengs korangggg , sumpah tacing !

hehe . so memang besh gile kot spending time dengan korang weekend lepas . penat renyah semua tak rase kot . best gile ah . next year kite pg 6 malam pulak . HAHA . tengs korang .

jadi ape kaitan antare tabiat di bulan ramdhan dengan kl dengan shopping dengan birthday . entah . aku memang suke merapu . HAHA . so kepade semua selamat menyambut ramadhan . semoge korang korang dirahmati semuanye . amin (:

tu kang ade lah tu yang cakap kate shopping tapi tak tunjuk pun barang shopping . sembang kosong je dalam blog . HAHA . tanak lah . nanti awak awak jeles pulak . HEHE . papai semua ^^,

0 comments:

Post a Comment

 

my life my style Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei