Tuesday, June 7, 2011

2 tahun penuh warna .

Posted by ainil fatieha at 7:13 AM
kita brkenalan hnya dlm laman muka buku,
kau hantar pesan dan sruh aku terima kamu,
ooooohhh wooo..hatiku rasa sesuatu


dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku,
ku gelisah berdebar hati rasa x menentu,
ooohhh..wooo...benarkah rasa itu


bagaimana harus bersua,
                                                          ku rasa gementar tetapi bahagia,
Perlukah kita beri peluang pertama,
walaupon kita x pernah brjumpa


bnyk prsoalan yg brada dminda,
bnyk tnda tanya dan juga kata kerja,
otak kata jgn hati pula kata ya,
hidup x mnentu adakah ini cinta


banyak soalan banyak juga jawapannya,
kata hati dan rasa x dibiar saja,
setiap yg brlaku ada kebaikannya,
harus pejam mata,
dan cuba apa saja

 so assalamualaikum wbt . kepade awak ye saye faham entry ini sangat panjang ye . jadik sile lah bace sambil menguyah kacang dan mengingat kembali kenangan kenangan kite . oh how sweet gitu . lets start . i do this relationship with the flow of the song okay . so macam lagu kat atas tuh . kite kenal kat alam cyber je actually. tapi bukan lah fesbuk sebab kite kenal dekat cikguroxs. laman sembang untuk cikgu cikgu yang roxs . haha . so ekceli kan awak . niat saye join cikguroxs bukanlah macam desperate nk cari jodoh sangat kan . lebih kepade saye sangat lahh bosaaannnn time tuh . haha . so sebuk lah sini sane dalam CR tuh . and one day i send message ucap selamat ari raye buat semua kat friend list . awak antare yang reply . then kite mule borak . comment . tegur tegur . kelaka kelaka . kepale masuk air semua then kite jatuh suke . wah gitu . tapi ade sorang gal serang saye . sebab saye pesan suruh awak makan ubat time awak demam . lah . skandal lame awak rupenye . haha . innocent gile saye rase . nasib baik hero backup . haha . destiny kot awak . start from CR we change phone num and we last till now and i hope till forever . oh . here , i want to credit zulatfi sebab create CR eventhough da terminate sebab cik julat menemukan jodoh kami . tengs dude (:


aku mula jatuh hati kepadamu
setelah kau kata cinta padaku
masing-masing dulu punya pasangan
akhirnya kita bersama
pertama kali kita bersua bertentang mata
terasa ada kimia di antara kita

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu

kau kucup pipiku
kau bisikan cintamu
kau kata baby I love you
kau cairkan hati ku

bahagia,
kurasa,
disaat kita berdua bersama
memandang bulan terang
menyaksi bintang-bintang
kau seru akulah pelangi cintamu
 
 awal hubungan kite sangat indah . dunia ni rase macam kite aje yang punye . waktu ni kalu jauh kite due pandang bulan then ingat one another . sangat bahagia . rase macam nak petik semua bintang dekat langit tu and hadiahkan pade awak . rase macam nak kire tiap tiap butir pasir kat pantai dan bagitahu kat awak setiap pasir tu simbol sayang saye kat awak . senyum saye milik awak . tawe awak milik saye . sedih saye sedih awak dan kecewe awak saye rase . macam da ta dek ape yang boleh pisahkan kite lagi . rase nak bagitahu satu dunie . saye sayang ahmad aiman nordin . banyak kesedihan awak lalui time ni . pemergian ayah . pemergian nenek . dan saye nak awak tahu . kalo mase boleh ulang semula . saye sangat ingin bersame awak time ayah pergi . tapi saye tak boleh . sebab kite jauh kan . tapi tak pe . sampai hari ni saye tak lupe doakan ayah . semoge ayah berade dalam kalangan orang yang beriman (': remember , my shoulder is for your tears .
 
 
Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–
saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua..

sepanjang 2 tahun ni , tak payah tunggu orang lain tanye , saye yang keep wondering . kenape saye ye ? kenape awak tahan ek dengan saye ? jarang ade orang akan tahan dengan tahap kemengadaan dan kemanjaan melampau saye . jarang ade orang yang boleh layan perubahan emosi turun naik saye . jarang ade orang yang kekal mengambil berat tentang sakitnye bile 'kawan' datang tiap tiap bulan . jarang ade orang yang boleh mantain sabar nasihat saye suruh belaja bile saye malas . jarang ade orang yang tak pernah putus ase suruh saye makan ubat kalo saye demam sebab saye sangat benci ubat . jarang ade orang boleh suke je tengok saye selekeh gile time makan . dan paling penting jarang ade orang boleh tahan ikut saye pusing satu per satu mall kat kuantan hanye untuk beli beg kuliah . so bile awak boleh tahan . ye . awak superman yang Allah bagi kat saye dan saye amat bersyukur (:


it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you

well i know this little chapel on the boulevard
we can go whoa whoa
no one will no whoa

oh come on girl
who cares if we’re trashed
got a pocket full of cash we can blow whoa whoa
shots of patrol whoa whoa
and guitar girl

don’t say no no no no no
just say yeah yeah yeah yeah yeah
and we’ll go go go go go
if you’re ready, like i’m ready

cos it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you
oh
i’ll go get the ring
let the choir bell sing like ooh ooh ooh
so what you wanna do ooh ooh
lets just run girl

if we wake up and you want to break up
that’s cool ooh ooh
no i won’t blame you ooh ooh
it was fun girl

don’t say no no no no no
just say yeah yeah yeah yeah yeah
and we’ll go go go go go
if you’re ready, like i’m ready

cos it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you

just say i do ooh ooh ooh
tell me right now baby
tell me right now baby, baby
just say i do ooh ooh ooh
tell me right now baby
tell me right now baby, baby

oh
it’s a beautiful night we’re looking for something dumb to do
hey baby i think i wanna marry you
is it the look in your eyes or is it this dancing juice
who cares baby, i think i wanna marry you
 
then kite sangat sakan bercinta and we decide to move on to the next stage . disenangkan cerite umi awak telefon mak saye . tapi mak saye menolak untuk kite disatukan terlalu awal . mungkin die tiade keyakinan kot dekat saye . and kita berdue macam termangu lepas kene sepak dengan kaki saiz 8 kat muke . and time tuh awak sangat down . sangke my mum tak suke awak . oh hell no bebeh . die sangat suke awak . die cume tanak semua terlalu awal . die nak saye betul betul bersedia mentally physically . mak mungkin faham saye lebih dari saye faham diri senirik .sangat susah saye nak yakinkan awak time tuh . nak yakin kan awak yang semuanye okay . semuanye just fine. awak amek mase yang lame untuk cure dari penolakan tuh . dan bawak kesan jugak dalam relationship kite . yelah . sebab awak da down tanpa tahu saye pun down same . tapi alhamdulillah kite same same dapat tepuhi dan see sekarang . we just fine and waiting for that moment kan sayang ? (:
 
Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Menbuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita

Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu
 
bercinta kan . jadik tipu lah kalo kite tak pernah bergaduh . kite bergaduh . kite bermasam muke . kite mogok . kite bertikam lidah . kite jadik aku aku kau kau . tapi lepas gaduh kite okay je . kite harmonikan balik hubungan kite . kite tanam balik i love u u love me . kite praktis balik yang aku yang kau , yang kau yang aku . bukan tak pernah kite gaduh teruk . bukan tak pernah awak baling barang saye bagi . bukan tak pernah saye biadap beraku berengkau . bukan tak pernah kite same same mintak putus . tapi kalo kau mintak aku tanak . kalo aku mintak kau tanak . baguslah tu . kite same same tahu . kite due due pun nak kan yang terbaik je untuk hubungan ni kan . bile saye salah awak ego . bile awak silap saye ego . bile due due salah silap . due due pun ego . haha . tapi alhamdulillah sampai arini sayang kite tetap lagi tinggi dari ego kite kan (:
 
 
 
Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…
*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

 buat awak . sile tunggu saye . saye tahu awak da menunggu selame dua tahun dan saye cume mintak lagi due tahun je awak menunggu saye dengan penuh sabar . sebagai balasan saye akan setie . saye akan jadik wifey yang membahagiakan hidup awak. saye akan jadik ibu yang baik untuk anak anak kite . saye janji awak (: saye akan cube untuk yang terbaik buat keluarge kite . hehe . segan pulak . insyaAllah . saye takan buat penantian awak jadik penantian yang sie sie . saye akan pastikan awak rase berbaloi menunggu saye . saye akan jadik tukang masak yang masak best best untuk awak . jadik cikgu tadika ajar anak anak abc . jadik tukang kebun tanam pokok biar umah kite cantik cantik .jadik bibik kemas umah biar umah kite licin berkilat kilat . jadik mak cik mendobi baju kite . hehe . i will try my best ! cume tanak jadik driver anta anak pg sekolah . takot lah . driving just not me. better saye duk sebelah awak urut urut awak bile awak mengantuk time driving . sweet kan (:


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah
 
 jadi di kesempatan ini saye ainil fatieha abdul razak nak ucapkan terima kasih buat awak ahmad aiman sebab sudi jadi cahaye dalam kegelapan bagi saye . sudi jadi bahu buat waktu duke saye . sudi jadi tisu bagi air mate saye . sudi jadi senyuman bagi setiap kejayaan saye . sudi jadi penyokong bagi segala usahe saye . sudi menangkap saye apabila saye jatuh .sudi menjadi lelaki yang berdiri di belakang jatuh bangun saye . saye tahu saye bukan lah perempuan paling sempurna buat awak . banyak kekurangan saye . tapi saye berjanji sayelah perempuan yang akan mencintai awak dengan sepenuh hati saye . yang akan memberi awak kasih sayang yang tiade penghujung . terima kasih awak buat 2 tahun yang sarat memori . suke duke . jatuh bangun kite bersame . saya sangat cintakan awak cinta ("""":
 
i love u hun
 

0 comments:

Post a Comment

 

my life my style Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei